Oodi Euroopalle

Eurooppalaisuus on enemmän kuin Euroopan unioni. EU on 28 eurooppalaisen jäsenvaltion muodostama taloudellinen ja poliittinen liitto. Kun puhutaan EU:sta monelle tulee mieleen Brysselin harmaat rakennukset, komission virkamiehet tai EU-neuvoston päätöslauselmat. Ne ovat olennaisia rattaita EU-koneistossa, mutta eurooppalaisuus on paljon enemmän.

Eurooppalaisuus on idea rauhasta sotien jälkeen. Se on idea yhteisestä maanosasta, jota ei voida jakaa kahtia – ei muurilla eikä politiikalla. Eurooppalaisuus on Berliinin muurin murtuminen ja Itä- ja Länsi-Saksan yhdistyminen. Se on demokratian voitto Itä-Euroopan kommunismia ja  Etelä-Euroopan diktatuureja vastaan. Eurooppalaisuus on Suomelle valinta kuulua läntiseen arvoyhteisöön. Eurooppalaisuus on vapautta.

Euroopan unioni on 1900-vuosisadan paras poliittinen idea. EU:ssa yhdistetään eurooppalaisuuden parhaita ominaisuuksia. EU edistää eurooppalaisuutta. Kiitos EU:n voimme liikkua vapaasti, tehdä kauppaa ja elää turvassa.

Vaalien alla olemme keskustelleet taloudesta, maahanmuutosta ja ilmastonmuutoksesta. Mielestäni kaikki kiteytyy kahteen asiaan: turvallisuuteen ja vapauteen.

EU:n tulee taata kansalaisilleen turvaa sodasta ja levottomuuksista, ihmisoikeusloukkauksista ja vainosta. EU:n on tehtävä kaikkensa ilmastonmuutoksen torjumiseksi, sillä sen vaikutukset ovat ihmisille vaarallisia.

Vapaus kuuluu EU:n perusoikeuksiin. Ihmisoikeudet, oikeusvaltioperiaate ja demokratia kulkevat käsi kädessä yksilön vapauden kanssa. Yhteisiä arvojamme on puolustettava kaikissa tilanteissa. Tämä luo parhaat edellytykset vapaudelle.

Olen ehdolla Euroopan parlamenttiin, koska haluan EU:n, joka luo turvaa ja vapauttaa kansalaisilleen. EU, joka on suurissa asioissa suuri ja pienissä asioissa pieni. Se tarkoittaa parempaa sääntelyä ja vähemmän byrokratiaa – lisäarvoa kansalaisille ja leveämmät hartiat jäsenmaille.

Eurooppalaisuus ei ole sama kuin EU, mutta EU on se paikka, jossa voimme parhaiten puolustaa sekä edistää ideaa eurooppalaisuudesta.

 

matildaafh
Kokoomus

Olen kokoomuksen kansainvälisten asioiden sihteeri ja väitöskirjatutkija.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu