Matilda af Hällström Ehdolla Euroopan parlamenttiin

Arvojemme puolesta on taisteltava!

 

EU-vaaleissa on kysymys arvojemme puolustamisesta. Meidän tulee valita sinne päteviä ja kielitaitoisia edustajia, jotka tarmokkaasti puolustavat yksilön oikeuksia, sananvapautta, oikeuslaitoksen riippumattomuutta sekä naisten oikeutta päättää omasta ruumiistaan. Passiivisuus ei ole hyve. Jos et istu pöydässä, olet ruokalistalla.

Tuore esimerkki taistelusta arvojemme puolesta oli unkarilaisen Fidesz-puolueen jäsenyyden jäädyttäminen EPP-ryhmästä. Kokoomus oli aloitteellinen tässä asiassa. Emme tietenkään voi suvaita ryhmässämme puoluetta, joka työskentelee perinteistä pohjoismaista oikeuskäsitystä vastaan.

EU-jäsenyys oli vuonna -95 Suomelle valinta. Se oli taloudellinen valinta ja turvallisuusvalinta. Mutta ennen kaikkea se oli valinta kuulua läntiseen arvoyhteisöön.  Valitsimme demokratian ja oikeusvaltioperiaatteen, markkinatalouden sekä yhteisen turvallisuuden Euroopassa.

Euroopan yhteisen arvopohjan murentuminen on aikakautemme suurimpia haasteita. Euroopan parlamentissa käsitellään keskeisiä kysymyksiä kuten turvallisuutta, ilmastoa ja maahanmuuttoa. Mutta tärkeintä on, että toukokuussa valittavat uudet europarlamentaarikot ovat valmiita puolustamaan yhteisiä arvojamme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän mikanter kuva
Mika Keränen

"Emme tietenkään voi suvaita ryhmässämme puoluetta, joka työskentelee perinteistä pohjoismaista oikeuskäsitystä vastaan."

No ettepä tietenkään. Tuo perinteinen "pohjoismainen oikeuskäsityshän" on tunnetusti ihmiskunnan kulttuurievoluution huippu, josta koko muun maailman - muu Eurooppa mukaanlukien - pitäisi ottaa oppia. Edistyksen Aurinko säteilee valoaan täältä Ultima Thulesta ja tuo toivoa taantumuksen pimeydessä vaeltaville lajitovereille muualla.

Sarkasmit sikseen. Ruotsalaiselta sosialidemokraatilta moista enemmän tai vähemmän tiedostettua arroganssia on totuttu kuulemaan iät ja ajat. Suomen kansallisen kokoomuksen "arvot" sen sijaan lähestyvät nyt omaa pohjakosketustaan.

Atte Kaleva, Wille Rydman ja muut viimeiset tolkun miehet siinä puolueessa, tulkaa jo pois sieltä näiden patkulien seasta!

Käyttäjän matildaafh kuva
Matilda af Hällström

Olet oikeassa. Atte Kaleva ja Wille Rydman ovat tolkun miehiä. Olen onnellinen siitä, että he ovat kokoomuksessa.

Uskon, että Atte ja Wille ovat samaa mieltä kanssani oikeusvaltioperiaatteen tärkeydestä yhteiskunnassamme ja uskon myös, että he tukevat ajatusta jokaisen ihmisen tasa-arvosta lain edessä. Yhteinen arvopohjamme perustuu tähän. Kun ihmiset tulevat Eurooppaan heidän on sopeuduttava eurooppalaisiin arvoihin ja eurooppalaiseen oikeuskäsitykseen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Puolueesi oikea laita kärsii moraalikadosta eli persuuntumisesta, mutta onneksi sitä ei puolueen johdossa näy. Porvari ei saa myydä sieluaan, se nähtiin jo 1930-luvulla, mihin se johtaa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Niin, 1930-lukuhan oli Suomessa varsin hyvää aikaa. Lama oli täällä lyhyempi ja vähemmän ankara kuin Euroopassa yleensä. Stalinin rahoittama kommunistipuolue saatiin aisoihin ja samantien katosi Lapuanliikkeenkin kannatus sen tultua tarpeettomaksi. Siitä eteenpäin vuosikymmen oli vaurastumisen ja kansallisen eheytymisen aikaa.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Puolueesi oikea laita kärsii moraalikadosta eli persuuntumisesta...".
http://sibilyanev.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236031-... Ei edes mainita persuja. Muut siellä kyllä loistavat saavutuksillaan.
Kemira: Pääministeri : Matti Vanhanen (kesk.), Maatalousministeri: Juha Korkeaoja (kesk.), Elinkeinoministeri: Mauri Pekkarinen (kesk.), Omistajaohjausministeri : Jyri Häkämies (kok.)
Digita Oy: Pääministeri :Paavo Lipponen (SDP) / Matti Vanhanen (kesk.), Yleisradion toimitusjohtaja: Aarne Wessberg (SDP), Liikenne- ja viestintäministeri: Olli-Pekka Heinonen (kok.), Omistajaohjausministeri : Erkki Tuomioja (SDP) / Mauri Pekkarinen (kesk.)
Caruna: Pääministeri : Jyrki Katainen (kok.), Omistajaohjausministeri : Pekka Haavisto (vihr.), Helsingin apulaiskaupunginjohtaja: Laura Räty (kok.)
Listalta puuttuvat vielä autokatsatus, kaivokset, VR... mitä muuta...
Mitähän Katainen olisikaan maksattanut Kreikan varjolla ilman Persuja ?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset