Matilda af Hällström Ehdolla Euroopan parlamenttiin

EU-myönteisyyttä ei osteta Interrail-lipuilla

Viime kesänä EU antoi 30 000 nuorelle ilmaisen Interrail-lipun. Interrail-lipulla 18 vuotta täyttäneet nuoret tutustuvat Eurooppaan ja sen kulttuureihin matkustamalla ympäri Eurooppaa. Lippu on nuorille ilmainen, mutta EU:lle toki maksullinen. Viime vuoden kokeilu maksoi 12 miljoonaa euroa ja komissio on esittänyt 700 miljoonan budjetin tälle hankkeelle osana monivuotista raihoituskehystä (2021-2027). 

YLE:n vaalikoneen 13. kysymys kuuluu: “EU-budjetista pitää varata rahaa siihen, että jokainen 18 vuotta täyttävä EU-kansalainen saa ilmaisen Interrail-lipun.”

Lähdin itse 18-vuotiaana reppureissaamaan ympäri Eurooppaa. Ennen lähtöäni Eurooppaan olin ollut kevään töissä feissarina ja kesäleirin kokkina. Maksoin lipustani ansaitsemilla rahoillani. Matkustin halki Euroopan ja pari viikkoa myöhemmin aloitin kesätyöt Ranskassa.

Mikään ei ole elämässäni opettanut yhtä paljon kuin kesätyökokemukset ulkomailta. Toisen maan työkulttuuri, tavat ja ihmiset tulivat tutuksi ihan toisin kuin matkustaessani, jolloin tutustuin pääosin toisiin reppureissaajiin.

EU on päätöksessään sortunut populismiin. Ei Interrail-lipuilla osteta EU-myönteisyyttä. Vaikka Interrail on hieno keksintö, on tämä holtitonta verovarojen väärin kohdentamista. Minusta on kannatettavaa, että mahdollisimman moni 18-vuotias kustantaisi itse oman Interrail-lippunsa esimerkiksi kesätöistä kerätyillä säästöillä.

Kreikassa, Espanjassa ja Italiassa nuorisotyöttömyys on yli 30 prosenttia. Nuoret asuvat pitkään kotona. Nuoret tarvitsevat työllistämismahdollisuuksia ja toimeentuloa. Pohjolassa on olemassa Nordjobb-niminen ohjelma, jonka kautta alle 30-vuotiaat pääsevät kesäksi töihin toiseen Pohjoismaahan. Mielestäni EU:n tulisi 700 miljoonan Interrail-budjetillaan kehittää vastaavanlainen ohjelma. Ansaitsemillaan rahoillaan nuoret voivat valita lähtevätkö ne junamatkalle ympäri Eurooppaa vai säästävätkö he rahaa vaikka uteen tietokoneeseen.

Tämä olisi paras mahdollinen lahja sekä nuorille että EU:lle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

EUssa katoaa 50 miljardia vuodessa huijauksiin joista pääosa liittyy päästökauppaan. EUn tulisi keskittyä väärinkäytösten ja korruption kitkemiseen jos se haluaa kohentaa imagoaan. Veikkaan että tuosta interrailiin varatusta 700 miljoonastakin osa päätyy vääriin taskuihin.

Käyttäjän matildaafh kuva
Matilda af Hällström

Olet varmasti oikeassa!Mielestäni tarvitaan EU-tasolla veronkierron vastaisia toimia!

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Interrail - keksittiin ennen eu:ta*. Olen sellaista ikäpolvea, että moni kaveri teki matkan jokunen vuosi ennen Suomen eu - jäsenyyttä kun taas itse olen isäni työn takia matkustanut Euroopassa, kaikissa sen maissa, 1 - vuotiaasta. Ainoa mainittava rajaongelma ts. rajalla kesti pari tuntia oli Itä-Saksa vielä silloin kun moinen oli olemassa. EU:n ilmainen interrail - lippu on tosiaan järjetön idea. En keksi ainuttakaan perustetta sille. Jos vihervasen haluaisi tukea maailmanparannusta eu - voisi tarjota esim. ilmaiset matkat täysi-ikäisille jonnekin kehitysmaahan avustustyöntekijäksi halutessaan mutta tämä ei ole sitä vaan täysin hullua tulevan vaalikarjan kosiskelua ääripopulistisella idealla. 700M€ tähän!!!

*Wiki kertoo ohjelman aloitetun 1972

Ilkka Huotari

Aika hyvin pystyi Interraililla matkustamaan ennen EU:takin. Ainakin oman kokemuksen perusteella.

Miten Interrail liittyy EU:hun? Eurooppaan se kyllä liittyy, mutta ei EU:hun.

Eurooppa ja EU on eri asioita.

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

Ei ainakaan vuonna 1986 ollut mitään ongelmaa matkustaa Interraililla Euroopassa. Rajoja tuskin huomasi. Kuukauden hinta oli nykyrahassa karvan yli 100 euroa...muistaakseni. Suomella pärjäsi Tanskaan asti ja siitä eteenpäin Englannilla :-D

Käyttäjän pasipulkkinen kuva
Pasi Pulkkinen

"Älä katso suuta joka puhuu, vaan käsiä jotka tekee."

EU:ta on mainostettu rauhan projektina. Todellisuudessa se on tuottanut kymmeniä miljoonia työttömiä, hoitamattomia sairauksia, kylmään kuolevia vanhuksia, yhteiskunnallista epävakautta ym... etenkin Etelä- Euroopassa.

EU on talousunioni, jonka merkittävin taloutta muokkaava järjestelmä on EMU -säännöt ja Euro. Jo vuonna 1971 Nilolas Kaldor varoitti tavoitteena olevan Euroopan yhteisvaluutan rakenteista ja seurauksista. Yhteisvaluutan tuottama kärsimys oli kansantaloustietelijöiden piirissä tiedossa, mutta heitä ei kuunneltu.

Gianis Varoufakis kertoi ainakin Francois Mitterrandin ymmärtäneen yhteisvaluutan tuovan kärsimystä, mutta Mitterrand kuvitteli tuon kärsimyksen tuovan Eurooppaa yhteen !!!!!! Tuskin kukaan johtava poliitikko, Mitterrandia lukuunottamatta, ymmärsi yhteisvaluutan ongelmat. Tällaisia johtajia meillä valikoituu: ymmärtämättömiä ja sadisteja......ja pyrkyreitä.

Paras lahja nuorille ja tuleville sukupolville, minkä EU voisi antaa, olisi yhteisvaluutan purkaminen. Tällöin demokratiaa rajoittavat EMU -säännöt poistuisivat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset